preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zamet Rijeka

Login
Tražilica
e-Dnevnik

Katalog knjižnice OŠ Zamet

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Misao mjeseca

Prosinac

Ograničenja postoje samo u našim umovima.

Ako koristimo maštu, otvaramo si svijet beskonačnih mogućnosti.

Jamie Paolinetti

 

studeni - prosinac
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Fizika i kemija nisu bauk – Svjetski dan znanosti u našoj školi
Autor: Gabrijela Krišković, 21. 11. 2015.

UNESCO je 2001. godine proglasio 10. 11. Svjetskim danom znanosti za mir i razvoj. Cilj je osnažiti svijest javnosti o ulozi znanosti u promociji mira i održivog razvoja, poduprijeti nacionalnu i međunarodnu solidarnost u širenju rezultata znanstvenih istraživanja te usmjeriti pažnju  izazovima s kojima se suočava znanost.


Upravo taj dan predstavlja priliku da se pokuša povećati zanimanje i razumijevanje prirodnih znanosti i matematike od strane učenika osnovnih škola.

Svjetski dan znanosti obilježavaju sve zemlje članice UNESCO-a, a do sada su ga najintenzivnije slavili u Kanadi, Madagaskaru, Portugalu i Tunisu.

U našoj smo školi obilježili taj dan prezentacijom pokusa iz fizike i kemije pod nazivom Fizika i kemija nisu bauk.

Učenicima šestih razreda predstavljeno je niz zanimljivih pokusa koje su kasnije mogli i sami isprobati. Prezentaciju pokusa vodili su učenici sedmih i osmih razreda.

Svoj zadatak su vrlo ozbiljno shvatili te su svaki dan vrijedno uvježbavali pokuse kako bi oni na dan prezentacije uspjeli. Sav trud se uvelike isplatio jer su šestaši s oduševljenjem pratili svaki pokus, što se može vidjeti i na priloženim fotografijama.

Nije nedostajalo ni pitanja na koja su naši učenici vješto odgovarali objašnjavajući svaku fizikalnu i kemijsku pojavu iz pokusa.

Nakon tri puna sata svi smo već bili pomalo umorni, ali i zadovoljni odrađenim poslom.

Zbog uspješno provedenog projekta u sklopu Dana znanosti i velikog interesa učenika, predloženo je da se isti pokusi prezentiraju i mlađim razredima. Dogovori su u tijeku i nadamo se da fizika i kemija u našoj školi neće biti bauk, već nastavni predmeti u sklopu kojih ćemo kroz zanimljive pokuse raspravljati o prirodnim pojavama kao dijelu naše svakodnevice.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju