Blago danu koji počinje mirisima kruha,
Ništa tako ne miriši, što god da se skuha!
U mjesecu smo listopadu, počela je jesen, a s njom nam dolaze tople boje, mirisi otpalog lišća i jesenski plodovi. Listopad je mjesec kada iskazujemo zahvalnost obilježavanjem Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Miris svježe pečenog kruha, obitelj za stolom, dijeljenje s potrebitima i siromašnima tradicije su kojima se uvijek rado vraćamo. Recept za kruh najbolje je tražiti kod none ili bake ili jednostavno uguglati i pronaći svoju omiljenu vrstu kruha. Pekli su ga još stari Egipćani 2000 godina prije Krista. Iz Egipta je došao u Grčku, pa u Rim, a iz Rima se proširio cijelom Europom i cijelim svijetom.
Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježili smo 18. listopada. Učenici su donijeli mirisne krušne proizvode, kolače i razne delicije te ih podijelili sa svojim prijateljima. U zbornici je održan kratak program i blagoslov kruha i krušnih proizvoda.
2.a razred
2.c razred
3.a razred
3.b razred
3.c razred
3.d razred
4.b razred
Kratak program i blagoslov u zbornici