preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zamet Rijeka

Login
Tražilica
e-Dnevnik

Katalog knjižnice OŠ Zamet

Priloženi dokumenti:
Kamo nakon osnovne skole (1).pdf

Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Misao mjeseca

Ožujak / travanj

Iskustvo nije znanje što ga steknemo tijekom godine već način na koji to znanje primijenimo u praksi.

A. L. Huxley

 

rujan - listopad
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Naša pjevačka zvijezda - Anja Štefančić
Autor: Gabrijela Krišković, 25. 10. 2015.

Kad završe ljetni praznici i zazvoni školsko zvono, učenici se polako i nevoljko privikavaju na obaveze i ustaljeni radni ritam. Ipak, ova je školska godina započela veselo i raspjevano. U HKD-u na Sušaku je 3. i 4. rujna 2015.g. održan dječji  festival Dječji  mikrofon, a u Kastvu je 19.rujna 2015.g. održano finale dječjeg glazbenog festivala Kvarnerić na kojem već dugi niz godina s ponosom sudjeluje i Osnovna škola Zamet. 


Posebno smo ponosni na učenicu 8.b razreda Anju Štefančić. Ona je, kako u šali volimo reći, pjevačka legenda naše škole jer su priredbe i svečanosti nezamislive bez Anjinog moćnog glasa. Anja je nastupila na oba spomenuta glazbena natjecanja i vrlo uspješno predstavila sebe te našu školu Zamet.

Na pjevačkom natjecanju Dječji mikrofon zapjevala je pjesmu Black velvet, a u koreografiji su joj pomogle šestašice Paola Krpan i Lucija Babić.

Nekoliko dana kasnije uslijedio je Dječji festival Kvarnerić  koji njeguje čakavski izričaj te melodije karakteristične za naš primorski zavičaj. Uz pomoć mentora za tekst (Tatjana Majić i Nataša Acinger) i mentora za glazbu (Jelena Fabijan, Gordan Glavan) nastala je pjesma Ča je lep koju je Anja predivno otpjevala  te uspješno predstavila našu školu. Pjesma je osvojila nagradu za najbolju zavičajnu pjesmu, a nagradu je Anji predao poznati riječki pjevač koji je i sam započeo svoju karijeru na Kvarneriću – Antonio Krištofić.

Anja je nedavno snimila i novu pjesmu Što je ljubav koja će biti prijavljena na jedan od dječjih festivala koji se održavaju izvan Rijeke.

 

Pozivamo sve učenike, koji bi se željeli okušati u solističkom pjevanju, u skladanju pjesama ili sviranju, neka se jave voditeljima školskog zbora te nastave Anjin uspješan pjevački put i ostvare svoje snove!

A do tada – Anjice, hvala ti!!!

Naša Anja na Kvarneriću 

Anja na festivalu Dječji mikrofon, Paola i Lucija plesna podrška

Anja s mentoricom, učiteljicom Jelenom FabijanPriloženi dokumenti:
Kvarneric_2015._HKD.MOV (12.76 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju