preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zamet Rijeka

Login
 

Misao mjeseca

Svatko ima jednake mogućnosti da bude onoliko velik koliko to želi.

Jeremy Collier

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Gabrijela Krišković, 22. 10. 2014.

U utorak, 28. listopada 2014. godine, obilježit ćemo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U davna vremena nije svaki dan bilo kruha. Jeli su ga samo za blagdane. Kruh je bio skup, posebno pšenični pa su ga svi cijenili. Umjesto kruha jeli su se krumpiri i razne kaše, a mi ga često bacamo u smeće.

Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

Pozivamo mame, tate, djedove, bake i sve zainteresirane da svojom umješnošću u izradi kruha i krušnih proizvoda doprinesu ovoj svečanosti na način koji vam najviše odgovara. Ispecite domaći kruh, pletenicu, kiflice, kuglof ili nas jednostavno iznenadite nečim novim te svoj proizvod umotajte, obilježite imenom i prezimenom te razredom i pošaljite po djetetu na svečanost.

Kruh je jedina namirnica načinjena rukom čovjeka, sve ostalo se bere s drveta ili kopa iz zemlje.

 






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]

Dobrodošli u svijet Osnovne škole Zamet!

Ovdje možete pronaći korisne informacije, dobiti odgovore na brojna pitanja, ali i uživati u plodovima rada naših učenika i djelatnika.
O svakodnevnim aktivnostima pogledajte u izborniku Web pano.

                                                      „Otet, znat, umet, škola Zamet!“

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Gabrijela Krišković, 22. 10. 2014.

U utorak, 28. listopada 2014. godine, obilježit ćemo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U davna vremena nije svaki dan bilo kruha. Jeli su ga samo za blagdane. Kruh je bio skup, posebno pšenični pa su ga svi cijenili. Umjesto kruha jeli su se krumpiri i razne kaše, a mi ga često bacamo u smeće.

Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

Pozivamo mame, tate, djedove, bake i sve zainteresirane da svojom umješnošću u izradi kruha i krušnih proizvoda doprinesu ovoj svečanosti na način koji vam najviše odgovara. Ispecite domaći kruh, pletenicu, kiflice, kuglof ili nas jednostavno iznenadite nečim novim te svoj proizvod umotajte, obilježite imenom i prezimenom te razredom i pošaljite po djetetu na svečanost.

Kruh je jedina namirnica načinjena rukom čovjeka, sve ostalo se bere s drveta ili kopa iz zemlje.

 






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Gabrijela Krišković, 22. 10. 2014.

U utorak, 28. listopada 2014. godine, obilježit ćemo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U davna vremena nije svaki dan bilo kruha. Jeli su ga samo za blagdane. Kruh je bio skup, posebno pšenični pa su ga svi cijenili. Umjesto kruha jeli su se krumpiri i razne kaše, a mi ga često bacamo u smeće.

Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

Pozivamo mame, tate, djedove, bake i sve zainteresirane da svojom umješnošću u izradi kruha i krušnih proizvoda doprinesu ovoj svečanosti na način koji vam najviše odgovara. Ispecite domaći kruh, pletenicu, kiflice, kuglof ili nas jednostavno iznenadite nečim novim te svoj proizvod umotajte, obilježite imenom i prezimenom te razredom i pošaljite po djetetu na svečanost.

Kruh je jedina namirnica načinjena rukom čovjeka, sve ostalo se bere s drveta ili kopa iz zemlje.

 






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju