USNULA JE NAŠA DENIS…

U vrijeme kada paljenjem svijeća puštamo radost u svoja srca, u tom ozračju mira i ljepote, ugasila se svjetlost svijeće jednoga života. Usnula je naša Denis.

Naša kolegica i naša prijateljica više nije s nama. Ugasila se poput svijeće koja je gorjela u našim životima da bi ih obasjala. Ostavila nam je osmijeh, toplinu i svjetlost koja ne blijedi.

Kažu da se život ne mjeri godinama, već brojem duša koje dotakneš, stoga mirno spavaj, draga naša Denis, nećeš biti zaboravljena.

Polaznici ZOO-a opet oduševili jednostavnim receptom i plemenitom namjerom

Datum objave: 4. prosinca 2025.

Naši učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Zdravstveni odgoj i obrazovanje mjesec studeni i dio prosinca posvetili su zdravoj i raznolikoj prehrani, a bavili su se i problemom naše školske marende. Naime, svjesni su činjenice da mnogi učenici školsku marendu uopće ne jedu te ostaju velike količine hrane. Predlagali su različite načine što napraviti s kruhom, pecivima, mlijekom ili jogurtima koji ostaju netaknuti nakon što prođe veliki odmor i marenda.
Osim što se hrana može negdje donirati, osmislili su i recept za fini desert od običnog jogurta. U nadi da će ubuduće ostajati manje nepojedene hrane, polaznici ZOO-a s vama dijele recept za ovaj ukusni i jednostavni desert.

Recept za kremu od običnog jogurta

Potrebno:
6 običnih jogurta
šećer po želji (3-4 žlice, može i med koji je zdraviji)
1 vrećica želatine fix
10-15 integralnih keksića

Postupak:
Jogurte istresti u jednu veću zdjelu i pomiješati sa šećerom ili medom.
Tko ne voli slatko, može i sam, čisti jogurt.
Umiješati želatinu fix na način da se samo istrese iz vrećice i promiješa.

Kremu raspodijeliti u zdjelice ili čaše. Ukrasiti mrvljenim integralnim keksima i dekorirati cijelim keksom.

Staviti u frižider na sat-dva da se stisne i ohladi. Može i preko noći.
Nakon toga servirati.

U slast svima!

Napomena: Po želji se u kremu može dodati i bobičasto voće (npr. šalica borovnica ili malina ili orašasti plodovi). Tako će krema biti još finija i zdravija.
Luka Alex iz 6.a razreda kod kuće je sam napravio ovaj desert i donio u školu na degustaciju (zadnja fotografija).

his content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

JAVNI POZIV agencijama za školu u prirodi, 4. razredi (6.11.2025)

(svibanj – lipanj 2026. godine)

Poziv-škola u prirodi- Hrvatsko zagorje (26.)

 

 

Upis u 1. razred osnovne škole bit će omogućen od 13. lipnja 2025. elektroničkim putem korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole: https://osnovne.e-upisi.hr/ (preko e-građani).

Upisnice se mogu predati na 3. načina:

  1. Digitalno – potvrđivanje upisnica  (opisano na radnoj plohi sustava za upis  u 1. razred)
  2. Ručno – roditelji trebaju  isprintati upisnicu iz sustava, vlastoručno je potpisati te potpisani dokument učitati u sustav
  3. Iznimno osobno – kontaktirati stručnu službu škole ukoliko ne možete ili ne znate predati upisnicu putem sustava e-građani

 

Kratak sastanak  za roditelje djece iz drugih upisnih područja  održat će se  u školi  u ponedjeljak, 23.6. u 16.30 sati u učionici 50/2.kat.

 

Roditeljski sastanak za roditelje sve djece  će se održati u školi  također u ponedjeljak, 23.6. u 17.00 sati u učionici 50/2.kat.

 

Prijava djece za produženi boravak počinje isti dan u 18.00 sati. Detaljnije informacije su na  web stranicama škole  pod „Upisi – upisi u produženi boravak” gdje su i obrasci “Prijavnica za upis u produženi boravak” i “Izjava o broju članova kućanstva”

 

Ukoliko trebate pomoć i dodatna objašnjenja kontaktirajte Stručnu službu škole na tel.: 051 684 610. 

Jedan od najljepših i možda najpoznatiji hrvatski nacionalni park NP Brijuni svjedoči o vječnom skladu čovjeka i prirode. Svake godine tisuće hrvatskih i inozemnih turista posjećuju ovaj istarski dragulj, a naše treće razrede Brijuni su dočekali okupani suncem. Bajkovita priroda, egzotične životinje na čelu sa slonicom Lankom, atraktivna vožnja vlakićem, opuštena atmosfera i predivno druženje s prijateljima – recept za predivno proveden dan!

Skip to content