preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zamet Rijeka

Login
Tražilica
e-Dnevnik

Katalog knjižnice OŠ Zamet

Priloženi dokumenti:
Kamo nakon osnovne skole (1).pdf

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Misao mjeseca

Ožujak / travanj

Iskustvo nije znanje što ga steknemo tijekom godine već način na koji to znanje primijenimo u praksi.

A. L. Huxley

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Doc.dr.sc. Nado Bukvić – predavanje o zaštiti od pirotehničkih sredstava
Autor: Iva Nežić Crljenica, 14. 12. 2016.

Zdravstveni je klub naše Škole 9. prosinca organizirao predavanje „Zaštita od pirotehnike – ozljede eksplozivnim sredstvima, petardama“. Predavanje je održao doc. dr. sc. Nado Bukvić, kirurg iz Dječje bolnice Kantrida. 


Dolazi nam najljepše razdoblje u godini, blagdani su pred vratima. Djeca i mladi vesele se petardama i vatrometu, a roditelji i učitelji su tu da ih nadziru i upoznaju sa svim opasnostima koje prijete pri uporabi pirotehničkih sredstava. Izuzetno je važna prevencija kako bi se izbjeglo saniranje eventualnih ozbiljnih i tragičnih posljedica.

Zdravstveni je klub naše Škole 9. prosinca organizirao predavanje „Zaštita od pirotehnike – ozljede eksplozivnim sredstvima, petardama“. Predavanje je održao doc. dr. sc. Nado Bukvić, kirurg iz Dječje bolnice Kantrida. Gospodin Bukvić godinama rado surađuje s našom Školom te uvijek na zanimljiv način educira učenike o temama važnim za njihovo zdravlje.

 

  

Predavanju su nazočili učenici članovi Zdravstvenog kluba, 2.a i 2.b razred sa svojim učiteljicama Irenom Budišom i Višnjom Persen, prestavnici razrednih odjeljenja od 5. do 8 razreda te školska pedagoginja Mirjana Jurica.

   

Predavanje je bilo izuzetno zanimljivo i poučno, učenici su postavljali brojna pitanja gostu.  Saznali su kako je glavni uzrok ozljeda od pirotehničkih sredstava nepažnja i nemar roditelja koji nerijetko dozvoljavaju djeci nekontrolirano korištenje petardi.

 

Dječaci trpe ozljede puno češće od djevojčica. Petarde ozljeđuju kožu i potkožje, mišiće, tetive, živce, krvne žile, kosti i zglobove. Neka djeca ostaju trajni invalidi. Stoga je zadaća svih nas raditi na prevenciji koja se provodi ovakvim predavanjima i edukacijama, ali i kućnim odgojem te stalnom roditeljskom kontrolom raznih proslava, posebice u blagdansko vrijeme.

 

Zdravstveni klub naše Škole zahvaljuje gospodinu Bukviću na suradnji i korisnim informacijama. Nadamo se da će sličnih edukativnih predavanja biti i u budućnosti

Želimo svima mirne blagdane u krugu svojih obitelji i prijatelja, sa što manje pirotehnike.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju