« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
U mjesecu smo listopadu, počela je jesen, a s njom nam dolaze tople boje, mirisi otpalog lišća i jesenski plodovi. Listopad je mjesec kada iskazujemo zahvalnost za kruh svagdanji i plodove zemlje.
Blago danu koji počinje mirisima kruha,
Ništa tako ne miriši, što god da se skuha!
U mjesecu smo listopadu, počela je jesen, a s njom nam dolaze tople boje, mirisi otpalog lišća i jesenski plodovi. Listopad je mjesec kada iskazujemo zahvalnost za kruh svagdanji i plodove zemlje.
Miris svježe pečenog kruha, obitelj za stolom, zar nije to jedna od najvećih blagodati u životu? Svoj kruh možemo podijeliti sa siromašnima i potrebitima. Za recept je najbolje pitati baku, nonu ili mamu, svaka peče kruh na svoj način. Pekli su ga još stari Egipćani 2000 godina prije Krista. Iz Egipta je došao u Grčku, pa u Rim, a iz Rima se proširio cijelom Europom i cijelim svijetom.
Opojni miris kruha budi sva naša osjetila. Kruh su pekle naše prabake, a u današnje užurbano vrijeme nas kruh i plodovi zemlje okupljaju oko obiteljskog stola.
Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježili smo 28. listopada 2016.g. prigodnim programom. Brojne krušne proizvode, kolače i razne delicije blagoslovio je pater Stjepan Šuflaj. Bilo je svečano, lijepo i mirisno, pogledajte u galeriji fotografija.