preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zamet Rijeka

Login
Tražilica
 

e-Dnevnik

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Misao mjeseca

Svibanj

Svatko ima jednake mogućnosti da bude onoliko velik koliko to želi.

Jeremy Collier

 

rujan - listopad
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Blago danu koji počinje mirisima kruha!
Autor: Iva Nežić Crljenica, 31. 10. 2016.

U mjesecu smo listopadu, počela je jesen, a s njom nam dolaze tople boje, mirisi otpalog lišća i jesenski plodovi. Listopad je mjesec kada iskazujemo zahvalnost za kruh svagdanji i plodove zemlje. 


Blago danu koji počinje mirisima kruha,

Ništa tako ne miriši, što god da se skuha!

 

U mjesecu smo listopadu, počela je jesen, a s njom nam dolaze tople boje, mirisi otpalog lišća i jesenski plodovi. Listopad je mjesec kada iskazujemo zahvalnost za kruh svagdanji i plodove zemlje.

Miris svježe pečenog kruha, obitelj za stolom, zar nije to jedna od najvećih blagodati u životu? Svoj kruh možemo podijeliti sa siromašnima i potrebitima. Za recept je najbolje pitati baku, nonu ili mamu, svaka peče kruh na svoj način. Pekli su ga još stari Egipćani 2000 godina prije Krista. Iz Egipta je došao u Grčku, pa u Rim, a iz Rima se proširio cijelom Europom i cijelim svijetom.

Opojni miris kruha budi sva naša osjetila. Kruh su pekle naše prabake, a u današnje užurbano vrijeme nas kruh i plodovi zemlje okupljaju oko obiteljskog stola.

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježili smo 28. listopada 2016.g. prigodnim programom. Brojne krušne proizvode, kolače i razne delicije blagoslovio je pater Stjepan Šuflaj. Bilo je svečano, lijepo i mirisno, pogledajte u galeriji fotografija.

    

     





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju