preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zamet Rijeka

Login
Tražilica
e-Dnevnik

Katalog knjižnice OŠ Zamet

Priloženi dokumenti:
Kamo nakon osnovne skole (1).pdf

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Misao mjeseca

Prosinac

Čovjek je zbroj svojih djela, svega što je učinio i onoga za što je sposoban.

Mahatma Ganddhi

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Predstavnici zdravstvenog kluba „Teen-junior Zamet“ u Cinestaru
Autor: Iva Nežić Crljenica, 13. 10. 2017.

U utorak, 10. listopada 2017. godine  deset učenika predstavnika zdravstvenog kluba „Teen – junior Zamet“  (Lucija Kokić, Matea Pranjić, Niko Jurac, Bruno Krizman, Stipe Mustač, Renee Gulan, Nina Kitanović, Filip Višnić, Marino Raspović i Dora Đeri) u pratnji pedagoginje Mirjane Jurice i socijalne pedagoginje Sande Šoić posjetili su kino Cinestar Rijeka i  pogledali deset najboljih kratkih filmova koje su samostalno snimila djeca iz raznih hrvatskih regija u sklopu ovogodišnjeg Festivala prava djece. 


U sažetku koji slijedi, upoznajte se i vi sa zanimljivim temama obrađenim u filmovima.

Dvije priče

Učenik Karlo je ponekad dobar,  ponekad loš.  Pao je 5. i 7. razred, Dobio je  nekoliko pedagoških mjera, ali Karlo je dobar prijatelj, zabavan, spreman pomoći. Filmom o Karlu željelo se ukazati kako u svačijoj ličnosti ima i nešto pozitivno.

Filmić naslova Lazanje govori o djevojčici Maji koja  se nosi s teškim teretom novog početka. Doselila se s tatom u novi grad, novu školu… Prvi dani  ne prolaze najbolje, ustvari izgleda da ne može gore.  Ali, kad je teško, jedan  obrok lazanja može spasiti stvar. Kao što je nju tata pozvao na lazanje u stresnom trenutku, i ona poziva svoju novu prijateljicu na lazanje kako bi poznanstvo preraslo u prijateljstvo.

 

 

 

Nemojte dopustiti

Kratki  animirani film koji upozorava na opasnost i prijetnju uzrokovane lošim i neodgovornim ljudskim djelovanjem na prirodu, okoliš i zemlju uopće.

 

 

 

Ples godišnjih doba

Animirani film koji je prikazao likovne radove učenika s  većim teškoćama u razvoju koji se ne školuju u redovnoj školi, nego u posebnoj ustanovi  za djecu.

Njihovi radovi kroz godišnja doba pretvoreni su u zanimljivu animaciju.

 

 

 

Pogledajte me, molim vas

Film koji govori o djevojčici  koja je nevidljiva. U školi postoje učenici pored kojih svi prolaze i  nitko na njih ne obraća pažnju. Željni su pažnje, igre i prijateljstva. Na koji način to postići i kako se osjećaju ti učenici, doznajemo u dokumentarno-igranom filmu prikazom učenice koja šalje nečujnu poruku.

 

 

 

Pričalice

Film koji govori o marljivim i vrijednim volonterkama osmog razreda koje su na inicijativu pedagoginje krenule u čitanje priča malim predškolcima na hrvatskom i romskom jeziku. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Putovanje

Jedna ptica poslana je na daleko putovanje s važnom porukom. Ona leti preko gora i dolina, mora i planina, po suncu i po kiši. Animirani film rađen je tehnikom tempere na papiru, a kao motivacija i tema filma poslužile su slike slavnog Vincenta Van Gogha.

 

 

 

Stvarnost ili ne?

Kratak film o djevojčici koju još od ranog djetinjstva okolina (majka) zabavlja i tješi mobitelom i njegovim sadržajima. Kako odrasta, postaje sve više ovisna o mobitelu u raznim situacijama, kod kuće i u školi. Jednog se dana mobitel otme kontroli i djevojčicu odvuče u svoj virtualni svijet iz kojeg ona pokušava naći izlaz.

 

 

 

Ti ćeš meni reći

Film koji nas upoznaje s tipičnim i svakodnevnim situacijama tijekom školskih odmora – naguravanjima, svađama, vrijeđanjima. U filmu govore učenici koji su trpjeli nasilje i nasilnici.

U filmu su sudjelovali učenici 5. razreda.

 

 

 

Vanja

Film o učeniku Vanji koji pohađa osmi razred. Vanja je talentirani plesač standardnih i latino plesova, a još bolji u hip-hopu. Zbog predrasuda da je ples samo za djevojke, susretao se s mnogo nerazumijevanja i ruganja od strane svojih vršnjaka, ali je uspio sve to nadići i nastavio se i dalje izražavati se plesom.

   

 

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju