2019-10-29 13:06:11

Zdravstveni klub organizirao zanimljivo predavanje o kruhu za učenike prvih razreda

Kruh naš svagdašnji… Namirnica bez koje je od davnina teško zamisliti život.

Učiteljica Irena Budiša sa svojim je Zdravstvenim klubom organizirala vrlo zanimljivo predavanje za prvašiće. Naime, listopad je mjesec kada obilježavamo Dan kruha pa je upravo ovoj namirnici posvećeno nešto više pozornosti. Predavanje je održala gospođa Đurđica Špon, prehrambena tehnologinja iz PIK-a Rijeka. Djeci je pojasnila kako nastaje kruh, ali od samoga početka procesa. Naime, saznali su mnogo zanimljivih podataka o silosima u kojima se čuva brašno, vrstama tijesta, načinima pečenja te serviranja kruha. Posebno je naglasila da je kruh najbolje konzumirati za doručak te da uvijek prednost treba dati kruhu od cjelovitih žitarica i tamnog brašna.

Gospođi Špon prvašići su izradili prigodnu zahvalnicu. Zahvaljujemo dragoj gošći i ne sumnjamo da će nam Zdravstveni klub prirediti još ovakvih korisnih predavanja i radionica.

       


Osnovna škola "Zamet" Rijeka