2019-10-02 23:34:32

e-dnevnik

Ukratko o CARNET-u i e-dnevniku...

CARNET je ustanova zadužena za brigu o e-dnevniku, internetskim stranicama škola, školskom mailu za učenike i učitelje te mnogim drugim uslugama.

Učenici, učitelji i zaposlenici u ustanovama članicama CARNET-a posjeduju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr koji omogućuje korištenje CARNET-ovih usluga.

U školi učenicima i nastavnicima elektronički identitet otvara školski administrator imenika. Prve podatke učenicima proslijede razrednici, a ukoliko se izgube ili se pojavi problem, učenici se mogu u našoj školi javiti učiteljima informatike, tajniku ili ravnateljici. Podatke koje dobijete, škola ne može i ne smije čuvati, može samo izdati novu lozinku.

e-Dnevnik za učenike mrežna je aplikacija koja učenicima omogućuje pregled ocjena, izostanaka i bilježaka koje su nastavnici upisali u e-Dnevnik. Osim inačice za računala, aplikacija je prilagođena i mobilnim uređajima kako bi se učenicima omogućila dostupnost i pregled u svakome trenutku. Učenici se u e-Dnevnik prijavljuju svojim AAI@EduHr korisničkim računom. Prečica do apikacije nalazi se na našoj internetskoj stranici.

e-Dnevnik za roditelje mrežna je aplikacija kojoj mogu pristupiti roditelji učenika, a putem aplikacije roditelju je omogućen uvid u osobne podatke, ocjene, izostanke, bilješke, planirani raspored pisanih zadaća i ostale podatke o djetetu koje su predmetni nastavnici i razrednik unijeli u e-Dnevnik. U sustav se roditelji mogu prijaviti isključivo putem sustava e-Građani. Uvid u podatke djeteta moguć je pod uvjetom da je razrednik u e-Dnevniku evidentirao dodatne podatke o roditeljima, odnosno ako je  za roditelja ili skrbnika unio njihov OIB. Nakon prijave u e-građanina potrebno je svoj OIB javiti razredniku.

Više o sustavu možete pročitati na stranicama CARNET-a https://www.carnet.hr/usluga/e-dnevnik-za-ucenike-i-roditelje/ , a u prilogu su njihove upute.

Roditelji mogu pristupati e-dnevniku i s učeničkim korisničkim podacima, ali uz veliku napomenu da su to šifre učenika koje oni moraju znati. Lozinka se može promijeniti u web mailu na stranici webmail.carnet.hr , a ukoliko se ne snalazite s promjenom, učenici će o tome učiti na nastavi informatike. Koristit će ih za praćenje e-dnevnika, kod prijava za neke udžbenike, za školski mail, za natjecanja, upis u srednju školu (prijavu na maturu i na fakultet), prilikom prijava na informatici u razne edukativne programe i obrazovne materijale na školskim portalima.


Osnovna škola "Zamet" Rijeka