2019-04-24 11:36:45

Bajkovita Austrija oduševila učenike koji uče njemački jezik

Sunčane, gotovo bajkovite travanjske dane, neposredno pred proljetne praznike, naši su „Nijemci“ proveli u prekrasnoj Austriji.

Učiteljica Dragana Balvan Matoković organizirala je za učenike sedmih i osmih razreda, koji uče njemački kao 1. i 2.strani jezik, predivnu dvodnevnu ekskurziju u Austriju gdje su posjetili mnoge znamenitosti  Klagenfurta i Salzburga. Čak 45 učenika zabavljalo se i uživalo pod budnim okom učiteljica Dragane Balvan Matoković, Tanje Slaviček Kamenar i Sanje Andrijević te učitelja Zorana Nikodića.

Prvo odredište naših izletnika bilo je Affenberg, brdo na kojem žive majmuni,a  slijedio je posjet Pyramidenkogelu.  Cijeli svijet u nekoliko sati obišli su u popularnom Minimundusu, svijetu u malom na jezeru Wörthersee.

U večernjim satima stigli su u lijep hostel u Salzburgu gdje ih je čekala ukusna večera, druženje, zabava i punjenje baterija za sljedeći dan.

Bajkovito jutro proveli su u šetnji do centra Salzburga, razgledavanju znamenitosti i  kupovini suvenira. Nakon ručka posjetili su rudnik soli - Salzwelten. E, to je bila prava avantura! U zanimljivoj odjeći kakvu su nosili radnici u rudniku, vlakićem i toboganom  spustili su se 140 metara ispod zemlje, a u jednom su trenutku obilaska rudnika prešli u Njemačku budući da je rudnik smješten na granici Austrije i Njemačke. Šećer na kraju – užina u McDonaldsu! Siti, umorni i prepuni dojmova vratili su se u Rijeku, a sljedećega dana započeli su proljetni praznici pa sreći nije bilo kraja.

Do sljedeće avanture pogledajte galeriju fotografija:

PYRAMIDENKOGEL

 

AFFENBERG

    

MINIMUNDUS

   

SALZBURG

DRUŽENJE U HOSTELU

GRANICA AUSTRIJE I NJEMAČKE U RUDNIKU SOLI


Osnovna škola "Zamet" Rijeka