2017-10-30 14:28:43

Terenska nastava učenika drugih razreda na Kantridi

Učenici drugih razreda su jedan nastavni dan sredinom listopada proveli izvan Škole i to na sunčanoj Kantridi. Ciljevi ove terenske nastave bili su promocija zdravog načina života koji uključuje bavljenje sportom te praćenje promjena u prirodi ujesen.

Kantrida je gotovo oduvijek bila sinonim za sportska događanja. Najljepši nogometni stadion na svijetu, tik uz more, bazen s brojnim sadržajima za velike i male, te atletska dvorana-rijetko koja gradska četvrt nudi ovoliko sportskih sadržaja na malom prostoru. No, Kantrida je i mnogo više: lijepe plaže, suncem okupane šetnice te prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev.

Naši su učenici posjetili atletsku dvoranu gdje su vidjeli umjetnu stijenu za penjanje i upoznali se s atletskim disciplinama.

 

U ATLETSKOJ DVORANI

KRAJ PENJAČKE STIJENE

Uz travnjak nekadašnjeg stadiona NK Rijeke prošetali su tartanskom stazom koja je dugi niz godina nezaobilazan segment u treninzima riječkih atletičara.

 

NA TARTANSKOJ STAZI 

Na šetnici i plažama Kantride učenici su promatrali mijene koje je u prirodu donijela jesen. Unatoč prekrasnom sunčanom, gotovo proljetnom danu, učenici su uočili otpalo lišće i sve prisutnije smeđe, crvene i žute jesenske tonove.

  

SUNČAN JESENSKI DAN

 

Ovaj je nastavni dan uistinu bio poseban jer su učenici sa svojim učiteljicama uživo utvrdili znanja o jeseni stečena na nastavi, saznali brojne zanimljivosti o atletici i ponovili dobre navike za sretan i zdrav život.

 

NAVIKE ZA ZDRAV ŽIVOT: ŠETNJA I SPORT


Osnovna škola "Zamet" Rijeka