2017-10-09 08:48:31

Vraćam se, Zagrebe, tebi!

Učiteljice četvrtih razreda svojim su učenicima organizirale 5. listopada terensku nastavu u Zagrebu.

Zagreb je jedan od onih gradova koji čovjeku nikada ne mogu dosaditi. Mladi i stari, zahtjevni i manje zahtjevni, svi će ljudi ovdje pronaći nešto za sebe. Zagreb je, poput mnogih europskih metropola, u stalnoj mijeni. Ono što u njemu doživimo danas, možda nas neće zateći pri sljedećem posjetu. Svaki susret sa Zagrebom prilika je za novu avanturu ili jednostavno za uživanje u zagrebačkim legendama, crvenim krovovima i brojnim kulturnim i drugim događanjima.

Naši su četvrtaši sa svojim učiteljicama na terenskoj nastavi 5.listopada posjetili nezaobilazne „klasike“ zagrebačkih znamenitosti: katedralu, Trg bana Josipa Jelačića, Kaptol, Kamenita vrata, Gornji grad, Trg svetog Marka, Hrvatski sabor, Vladu Republike Hrvatske. Vozili su se uspinjačom i upijali užurbanu gradsku atmosferu.

Učenicima su najzanimljiviji bili posjeti Hrvatskom školskom muzeju i Zoološkom vrtu Maksimir. U Hrvatskom školskom muzeju oduševile su ih zanimljive priče o povijesti hrvatskog školstva. Mnogi nisu mogli vjerovati kako je izgledala nastava i odnos učenika i učitelja u prošlosti pa su zaključili da im je u školi zapravo baš lijepo te da imaju bezbrižno i sretno djetinjstvo. Zoološki vrt zasladio je kraj ovog predivnog dana.

Zagrebe, sigurno ćemo ti se vratiti!

  

NA TRGU BANA JOSIPA JELAČIĆA

  

NA GORNJEM GRADU

 

POKRAJ KIPA MARIJE JURIĆ ZAGORKE

  

U HRVATSKOM ŠKOLSKOM MUZEJU

   

ZOOLOŠKI VRT ZA KRAJ


Osnovna škola "Zamet" Rijeka