2016-10-31 10:56:20

Blago danu koji počinje mirisima kruha!

U mjesecu smo listopadu, počela je jesen, a s njom nam dolaze tople boje, mirisi otpalog lišća i jesenski plodovi. Listopad je mjesec kada iskazujemo zahvalnost za kruh svagdanji i plodove zemlje. 

Blago danu koji počinje mirisima kruha,

Ništa tako ne miriši, što god da se skuha!

 

U mjesecu smo listopadu, počela je jesen, a s njom nam dolaze tople boje, mirisi otpalog lišća i jesenski plodovi. Listopad je mjesec kada iskazujemo zahvalnost za kruh svagdanji i plodove zemlje.

Miris svježe pečenog kruha, obitelj za stolom, zar nije to jedna od najvećih blagodati u životu? Svoj kruh možemo podijeliti sa siromašnima i potrebitima. Za recept je najbolje pitati baku, nonu ili mamu, svaka peče kruh na svoj način. Pekli su ga još stari Egipćani 2000 godina prije Krista. Iz Egipta je došao u Grčku, pa u Rim, a iz Rima se proširio cijelom Europom i cijelim svijetom.

Opojni miris kruha budi sva naša osjetila. Kruh su pekle naše prabake, a u današnje užurbano vrijeme nas kruh i plodovi zemlje okupljaju oko obiteljskog stola.

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježili smo 28. listopada 2016.g. prigodnim programom. Brojne krušne proizvode, kolače i razne delicije blagoslovio je pater Stjepan Šuflaj. Bilo je svečano, lijepo i mirisno, pogledajte u galeriji fotografija.

    

     


Osnovna škola "Zamet" Rijeka