2016-10-24 10:46:59

MENTALFEST 2016.G. Izraziti osjećaje crtežom…

Mentalno zdravlje u školskom okruženju osobito je važno. Zato su Zdravstveni klub Osnovne škole Zamet i učenici 2.a razreda sa svojom učiteljicom Irenom Budišom bili dio ove zanimljive i korisne manifestacije.  Oni su, naime, sudjelovali u likovnoj radionici „Izrazite osjećaje crtežom“ u Zapadnom trgovačkom centru. 

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se u organizaciji Svjetske federacije za mentalno zdravlje (WFMH)  10. listopada svake godine i to od 1992.g. Opći cilj ovog obilježavanja je podizanje svijesti o problemima mentalnog zdravlja u cijelom svijetu te mobiliziranje resursa za podršku mentalnom zdravlju. Ovaj dan je prilika kako bi svi oni koji se bave područjem mentalnog zdravlja progovorili o svojem radu, učinili ga vidljivim i dostupnim onima koji imaju potrebu za nekim oblikom pomoći.

Ove godine prvi je put  Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježen u organizaciji Doma za odrasle osobe Turnić i partnerskih ustanova koje su vrlo važni čimbenici za skrb o mentalnom zdravlju. Manifestacija se održala pod nazivom MENTALFEST 2016. i trajala je od 10. do 15. listopada 2016.g.
 

Mentalno zdravlje u školskom okruženju osobito je važno. Zato su Zdravstveni klub Osnovne škole Zamet i učenici 2.a razreda sa svojom učiteljicom Irenom Budišom bili dio ove zanimljive i korisne manifestacije.  Oni su, naime, sudjelovali u likovnoj radionici „Izrazite osjećaje crtežom“ u Zapadnom trgovačkom centru. Radionicu su vodile učenice Medicinske škole u Rijeci sa svojom mentoricom Sašom Uljančić.

U galeriji fotografija pogledajte kako nam je bilo i pridružite nam se sljedeće godine!

          


Osnovna škola "Zamet" Rijeka