2016-01-11 16:33:19

Svečanosti u prosincu

Prosinac nam je nekako najdraži mjesec u nastavnoj, ali i kalendarskoj godini. Tada naša draga škola odjene svečano ruho, a djeca željno iščekuju skore blagdane i zimske praznike. Hodnicima odjekuju božićne pjesme i žurno se pripremamo kako bismo učenicima, djelatnicima, roditeljima i ostalim uzvanicima omogućili uživanje u tradicionalnim predblagdanskim priredbama.

Već 4.prosinca 2016. svetom smo Nikoli priredili dobrodošlicu za pamćenje. Naše vrijedne učiteljice pripremile su zanimljive recitacije, igrokaze i pjesmice koje su učenici svojim vrsnim glumačkim umijećem pretočili na pozornicu. Svakako valja istaknuti učenice  Nicol Marie Macuru i Lanu Markanović koje su potpuno samostalno napisale svoju recitaciju  „Sveti Nikola“. Uzbuđene mlade glumce i recitatore oduševljeno su iz publike bodrili njihovi prijatelji. Kao što i sami znate, šećer dolazi na kraju, pa je tako i našu djecu na samom kraju svečanosti došao pozdraviti sveti Nikola koji je s najmlađima čak i zapjevao od sreće.

 

 

Božićni koncert održao se 21.12.2015.g. Bogat program, brojne šaljive, dirljive i poučne recitacije, igrokazi i pjesme brojne su uzvanike na posebno svečan način uveli u božićno vrijeme.

„Prije nego nešto zaželiš,

treba dobro razmisliti!

Velike i skupe stvari

ne donose uvijek sreću.!

Ljubav, mir i prijateljstvo

nose sreću od sveg veću!“

Ovo je samo jedna od lijepih poruka koje smo uputili svojim dragim uzvanicima, učiteljima, djeci, nonama i nonićima, djedovima i bakama. Možda smo kod nekog od njih opet probudili svijest o pravom smislu Božića i vrijednostima kojima valja težiti.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Osnovna škola "Zamet" Rijeka