2015-11-13 08:18:49

A kako je ono otkriveno letenje? - Drugašići u Gradskom kazalištu lutaka

Mi smo učenici drugih razreda i 4.11.2015.g. smo posjetili  Gradsko kazalište lutaka Rijeka i pogledali predstavu Kako je otkriveno letenje?.

Nakon što smo doručkovali u školi, autobus nas je čekao kod zametske dvorane te nas odvezao do Lutkarskog kazališta. Bili smo prilično uzbuđeni jer smo jutro provodili na potpuno drugačiji način nego inače. Mnogi su se pitali kakva će biti predstava, a neki su s nestrpljenjem čekali da vide je li se unutrašnjost kazališta promijenila otkad su bili sasvim maleni i dolazili s roditeljima na predstve.

Udobno smo se smjestili, poslušali učiteljičine upute o lijepom ponašanju, a onda se sve zamračilo. Glasna glazba dočaravala je vrevu velikoga grada. Na pozornicu je stupio profesor matematike i podsjetio nas na geometrijske likove i tijela. Od njih je načinio neobičnu rodu koja je što prije željela prijeći dalek put, a to je mogla jedino letenjem. Bila je jako uporna, a upornost se itekako isplatila-roda je naučila letjeti.

Predstava je vrlo poučna, na zanimljiv i neobičan način su prikazani  geometrijski  likovi  i tijela. U predstavi nema puno teksta, ali ima puno glazbe i duhovitih igara što ju čini još zanimljivijom i atraktivnijom.

Radosni i puni pozitivnih dojmova vratili smo se u školu.

 

 


Osnovna škola "Zamet" Rijeka