preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zamet Rijeka

Login
e-Dnevnik

Katalog knjižnice OŠ Zamet

Priloženi dokumenti:
Kamo nakon osnovne skole (1).pdf

Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Misao mjeseca

Ožujak / travanj

Iskustvo nije znanje što ga steknemo tijekom godine već način na koji to znanje primijenimo u praksi.

A. L. Huxley

 

Dobrodošli u svijet Osnovne škole Zamet!

Ovdje možete pronaći korisne informacije, dobiti odgovore na brojna pitanja, ali i uživati u plodovima rada naših učenika i djelatnika.
O svakodnevnim aktivnostima pogledajte u izborniku Web pano.
Veselimo se zajedničkim uspjesima i postignućima!  
                                                      
„Otet, znat, umet, škola Zamet!“

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt Corners na Zametu
Autor: Marjana Seršić, 22. 5. 2016.

Udruga Drugo more ponudila je učenicima naše škole i stanovnicima Zameta suradnju u sklopu projekta Corners. Naši učenici mogu se uključiti u dvije njihove radionice, u radionicu Sisters u prostoru škole i drugu, u prostoru Gradske knjižnice Rijeka na Zametu ili u bilo koju drugu radionicu.

Radionica "Sestrice" ("Sister of Another Mama") održavat će se u parku kraj škole od ponedjeljka do srijede (30. svibanj - 1. lipanj) od 16 do 19 sati.
Prvi susret predviđen je za ponedjeljak 30. svibnja u 16 sati.
Radinica "Među nama", koju će voditi španjolski umjetnik Juan Aizpitarte, održavat će se u Gradskoj knjižnici - Ogranak Zamet od ponedjeljka do srijede (30. svibanj - 1. lipanj) od 16 do 19 sati.
Prvi susret predviđen je za ponedjeljak 30. svibnja u 16 sati.

Opisi radionica:


"Sestrice (eng. Sister of Another Mother) je projekt vizualnih umjetnika SIMKA (Simon Häggblom i Karin Lind) iz Švedske, glazbenika Josebe Irazoki iz Španjolske i dramaturginje Mila Pavićević iz Hrvatske. Umjetnici istražuju ideju medija, točnije tiskanih medija, tj. njegovu funkciju u društvu, te predlažu različite strategije kojima umjetnici mogu intervenirati u medije, javni prostor i na taj način skrenuti pozornost na važnost umjetničkog rada i produkcije. Sastavni dio istraživanje su radionice s mladim ljudima putem kojih adresiraju gore navedena pitanja. 

Budući da sami umjetnici dolaze iz različitih disciplinarnih polja, polaznici radionica su potaknuti da se temom medija bave interdisciplinarno – kroz rad s tekstom, zvukom, skulpturom – pritom koristeći materijale dnevnih tiskovina kao podlogu i mjesto za igru i kritiku. Svi materijali proizašli iz radioničkog rada postaju dijelom javne izvedbe koja slijedi neposredno nakon radionica."

Radionice će se održati 30., 31.05. i 1.06. po 3 sata dnevno u popodnevnim satima Školi.

Djeca u projektu CORNERS!

"Juan Aizpitarte je multimedijalni umjetnik iz Španjolske čiji se rad temelji na videu i instalacijama u prostoru. U Rijeci će gostovati u okviru međunarodnog projekta CORNERS i događaja CORNERS Triangle Rijeka, gdje će s kolegama umjetnicima u umjetničkom radu nazvanom “Među nama” voditi razgovore s ljudima različitih dobnih skupina i zanimanja.

U zametskom ogranku Gradske knjižnice Rijeka održat će radionicu s djecom iz Osnovne škole Zamet u okviru koje će svi sudionici imati priliku razmišljati o svome gradu, naselju i ljudima koji ga čine. Kroz pet dana s djecom će crtati mape grada, graditi instalaciju u prostoru, takozvanu promatračnicu te će zajedno osluškivali zvukove naselja, razgovarati s ljudima  i bilježiti svoje misli."

Radionica će se održavati od ponedjeljka 30. svibnja do petka 3. lipnja u popodnevnim satima, a prezentacija nastalih radova održat će u subotu 4. lipnja od 19 sati na Zametu, ispred i u okolici Centra Zamet.

O projektu možete više saznati na stranici projekta 

http://www.cornersofeurope.org/about/corners/ ili iz poziva na suradnju:

"CORNERS je interkulturalna platforma umjetnika koju oblikuje i pokreće partnerstvo kulturnih organizacija na rubovima Europe. CORNERS umjetnicima i istraživačima pruža mogućnosti za međunarodnu suradnju na multidisciplinarnim umjetničkim i kulturnim projektima. U fokus projekta se stavljaju udaljene regije i mali gradovi, područja koja su van glavnih političkih, kulturnih i ekonomskih tokova te se povezuju kroz umjetničke radove. 

Od 2011. godine više od 50 umjetnika i istraživača, od kojih je devetero iz Hrvatske, susrelo se i surađivalo je kroz CORNERS, a koordiniralo ih je više od 30 kulturnih organizacija i institucija partnera. Zajedno s novim umjetnicima i istraživačima koji se pridružuju projektu, nastavlja se istraživati periferiju Europe i sukreirati interdisciplinarne umjetničke projekte kako bi priče iz jednog ugla Europe prenijeli u drugi. Suradnički umjetnički radovi okupljaju se na raznim mjestima širom Europe gdje će umjetnici i njihova publika nastaniti neobične i javne prostore koristeći kao pozornice gradove partnera.

U Hrvatskoj, Zagreb i Rijeka ugostit će ih u proljeće 2016. godine, a kroz tri i pol godine trajanja projekta, CORNERS produkcije odvijat će se i u sljedećim gradovima: Umeå i Stockholm (Švedska), Ljubljana (Slovenija), Gdansk (Poljska), Beograd (Srbija), Donostia / San Sebastian (Baskija, Španjolska), Belfast (Sjeverna Irska, UK), Middlesbrough i Northumberland (Engleska, UK) i Prizren (Kosovo).

Na projektu će u periodu od slijedeće tri i pol godine surađivati jedanaest partnera iz cijele Europe: Intercult (Švedska), Exodos (Slovenija), Arts Council of Northern Ireland i ISIS Arts (Ujedinjeno Kraljevstvo), City Culture Institute/Gdansk (Poljska), Donostia/San Sebastian 2016 (Baskija/Španjolska), Kulturni centar REX (Srbija), Teatro Pubblico Pugliese (Italija), DokuFest (Kosovo) te Drugo More i Pogon (Hrvatska)

Projekt je podržan od strane Europske komisije i Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu kroz program Kreativna Europa 2014.-2020. potprogram Kultura; Ministarstva kulture Republike Hrvatske; Vladinog Ureda za udruge RH; Grada Rijeke.

PROGRAM U RIJECI

U Rijeci će u okviru projekta CORNERS biti predstavljeno šest projekata u periodu od 23.05. do 05.06.2016.

In Between je umjetnička platforma koja se smješta u javni prostor i u periodu od petnaest dana umjetničkim intervencijama pokušava stvoriti situacije u kojima povezuje različite skupine građana, potiče ih na zajedničku komunikaciju, pričanje priča i stvaranje nekih novih narativa i kolektivne memorije. Umjetnici kroz rad koriste različite umjetničke forme i strategije: instalacije specifične za određeni javni prostor, video, fotografiju, zvučne instalacije, performans, intervjue, plakate, tekstove, crteže...

Papyirint je rad koji se razvija kroz radionice s 15-20 djece osnovnoškolskog uzrasta. Kroz dva tjedna radionica, 5 umjetnika iz različitih zemalja i različitih umjetničkih područja s djecom stvaraju i pripremaju umjetničku izvedbu. Dječje priče iz različitih dijelova Europe temelj su veselog i kreativnog procesa kroz koji nastaje glazba, pokret, poezija, vizualna umjetnost i kazalište.

Games je umjetnički rad četiri umjetnika kojima su  u fokusu različiti tipovi igara. Umjetnici se pokušavaju usredotočiti na lokalne kulture i njihove igre, eksperimentirajući s različitim igraćim formama kao kulturnim vezama između različitih društava. Oni istražuju vrste igara koje ljudi igraju u urbanim sredinama i razvijaju taktike aktiviranja različitih javnih prostora i njihovih korisnika povezivanjem s mjestom i prilagođavanjem različitih pravila igre na različitim mjestima.

Sister of Another Mother je umjetnički projekt koji se bavi medijima – primarno novinama. Umjetnici stvaraju privremenu novinsku redakciju i u interakciji s publikom i lokalnom zajednicom kroz umjetničke intervencije kreiraju svoje novine. Zajedno stvaraju priče, slikaju slike, igraju igre, eksperimentiraju. Nastali radovi će se kao podlistak na koncu distribuirati u lokalnim novinama (Novi list).

Hide & Reveal je mala publikacija koja je nastala kao rezultat dvotjednih putovanja po Balkanu i Kavkazu. Dvije umjetnice su opisale svoje dojmove i iskustva o mjestima i različitim kulturama koja su imale priliku doživjeti. Knjižica će se distribuirati u cijelom gradu.

Flashes je selekcija kratkometražnih filmova koji su prethodnih godina gostovali na filmskom festivalu Dokufest u Prizrenu. Filmovi će biti prikazivani u periodu gostovanja projekta u Rijeci, na nekoliko različitih javnih lokacija."

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju