preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zamet Rijeka

Login
e-Dnevnik

Katalog knjižnice OŠ Zamet

Priloženi dokumenti:
Kamo nakon osnovne skole (1).pdf

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Misao mjeseca

Ožujak

Duboko vjerujem da ukoliko naporno radite možete postići ono što želite.

Znam da je to lakše reći nego napraviti, ali nemojte nikada prestati pokušavati.

Beyoncé Knowles

 

Dobrodošli u svijet Osnovne škole Zamet!

Ovdje možete pronaći korisne informacije, dobiti odgovore na brojna pitanja, ali i uživati u plodovima rada naših učenika i djelatnika.
O svakodnevnim aktivnostima pogledajte u izborniku Web pano.
Veselimo se zajedničkim uspjesima i postignućima!  
                                                      
„Otet, znat, umet, škola Zamet!“

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Naša Škola uključena u hvalevrijedan projekt „Osnaživanje njemačkog jezika u obrazovnoj vertikali hrvatskog obrazovnog sustava“
Autor: Iva Nežić Crljenica, 22. 1. 2021.

U projektu koji se provodi na državnoj razini, Primorsko-goranska županija sudjelovala je s predstavnicima triju škola: Osnovne škole Zamet, Osnovne škole „Milan Brozović“ Kastav te Prve riječke hrvatske gimnazije. Jedna profesorica i dvanaest učenika predstavljali su svaku školu. Našu Školu zastupali su vrijedna profesorica Dragana Balvan Matoković i sljedeći učenici koji uče njemački jezik: Iva Barbalić, Vita Kurilić i Laura Volarić (6.b), Ana Maltar, Vanda Špalj, Roko Torić, Nika Jelušići Lucija Šušak (6.d) te Nika Maltar, Ema Blažina, Lucija Damjanović i Lea Stijelja (8.a).


Projekt „Osnaživanje njemačkog jezika u obrazovnoj vertikali hrvatskog obrazovnog sustava” je nastao pod pokroviteljstvom Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika, a ostvaren je uz svestranu podršku Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke te u suradnji s Njemačkim veleposlanstvom u Zagrebu. Projekt se provodi u cijeloj Republici Hrvatskoj. Na projektu u gradu Rijeci radile su tri nastavnice njemačkog jezika: iz OŠ „Milan Brozović“ Kastav, OŠ Zamet i Prve riječke hrvatske gimnazije te dvanaest učenika iz svake od triju škola. Učenici su se bavili temom „Putovanje kroz moju regiju / moj grad” proučavajući povijest, geografske specifičnosti, jezične osobitosti, događanja, znamenitosti i jedinstveno obilježje naše regije.

Projekt je realiziran u razdoblju od rujna 2019. godine do prosinca 2020. godine i odvijao se u pet faza. Tijekom rada na projektu valjalo je osmisliti alternativne načine suradnje jer je pandemija COVIDA – 19 spriječila ostvarivanje susreta učenika uživo. 

Najkreativnijih dvanaest ilustracija, fotografija i tekstova vrijedan tim je pripremio za objavljivanje u obliku kalendara za 2021. godinu.

Rijeka i njezina okolica ponovo dobiva značajno mjesto na turističkoj mapi Europe. Među najbrojnijim turistima upravo su oni iz zemalja njemačkog govornog područja i svakako zaslužuju da se kod nas osjećaju dobrodošlima. Vrijedne profesorice i njihovi učenici potrudili su se u nastojanju da se njemačkom jeziku vrati zaslužena pozicija u obrazovanju. Svakim danom potreba aktivnog korištenja tim jezikom je sve veća. Ovaj hvalevrijedan projekt će, vjerujemo, osvijestiti potrebu za učenjem njemačkoga jezika.

Bravo, profesorice! Bravo, učenici! Hvala učiteljici Dragani Balvan Matoković što nas je uključila u ovu prekrasnu priču.

U prilogu je dokument sa cijelim kalendarom, zaista se isplati pogledati ga. A slijede i fotografije kalendara:

 

   

 Priloženi dokumenti:
Rijeka-kalendar_2021.pdf (1.84 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju