preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zamet Rijeka

Login
e-Dnevnik

Katalog knjižnice OŠ Zamet

Priloženi dokumenti:
Kamo nakon osnovne skole (1).pdf

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Misao mjeseca

Prosinac

Čovjek je zbroj svojih djela, svega što je učinio i onoga za što je sposoban.

Mahatma Ganddhi

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izborna nastava
Autor: Marjana Seršić, 3. 6. 2020.

Poštovani roditelji/staratelji,

U školi se uz redovnu nastavu svima poznatih predmeta odvija i nastava izbornih predmeta.

U našoj Školi to su Vjeronauk, Informatika, Njemački jezik i Engleski jezik (drugi strani jezik).....


Učenici pohađaju Vjeronauk od 1. razreda i drugi strani jezik od 4. razreda. Iz medija ste mogli saznati da se od sljedeće školske godine uvodi izborni predmet Informatika od 1. do 4. razreda. Informatika je u 5. i 6. razredu obvezni predmet, a u 7. i 8. ponovo postaje izborni.

U izborni predmet uključuje se samo jednom i to do kraja lipnja za sljedeću školsku godinu. Suglasnost traje do kraja 8. razreda ili do povoljnog rješenja molbe za ispis do kraja lipnja za narednu školsku godinu. Jednom izabran, izborni predmet je ravnopravan s ostalim predmetima i učenik ga je obavezan redovito polaziti do kraja školske godine koja je u tijeku.

Ponekad se roditeljima čini da njihovo dijete ima dosta obaveza i bez izbornih predmeta, no učiteljice i učitelji imaju razumijevanja i trude se djeci pružiti maksimum. O važnosti stjecanja znanja  stranih jezika i informatike ne treba puno govoriti. To su područja bez kojih je danas nemoguće konkurirati na tržištu.
Zašto ne iskoristiti nešto što se besplatno nudi djeci, a može im samo koristiti u budućnosti?

Jedna smo od rijetkih škola gdje se IZBORNA NASTAVA ODVIJA U ISTOJ SMJENI KADA I REDOVNA NASTAVA. Za organizaciju sljedeće školske godine potrebne su nam vaše suglasnosti kojima ćete odobriti upis djeteta u izborne predmete kako bismo pravovremeno sastavili skupine i organizirali nastavu te naručili udžbenike.
Pisanu suglasnost valja predati do 10. lipnja 2020. g.

Učenici od 1. do 4. razreda obrazac za suglasnost dobit će od učiteljica, a učenici 6. razreda za Informatiku dobit će obrazac elektroničkom poštom kojom ste se služili tijekom Nastave na daljinu.

Dozvolite djeci upis u izborne predmete. Sigurno će im se svidjeti, steći će mnoga znanja i vještine kroz opušten i kreativan rad, a opet će imati puno vremena za odmor, učenje i opuštanje.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju