preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zamet Rijeka

Login
e-Dnevnik

Katalog knjižnice OŠ Zamet

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Misao mjeseca

Prosinac

Ograničenja postoje samo u našim umovima.

Ako koristimo maštu, otvaramo si svijet beskonačnih mogućnosti.

Jamie Paolinetti

 

Događanja i obavijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Naši učenici uključeni u projekt „Eine Tour durch meine Region/meine Stadt“
Autor: Iva Nežić Crljenica, 12. 12. 2019.

Nekoliko učenika koji uče njemački jezik profesorica Dragana Balvan Matoković uključila je u ovaj zanimljiv i poučan projekt na razini države kojim se promiče učenje njemačkog jezika.


Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika (KDV) organiziralo je hvalevrijedan projekt pod nazivom „Eine Tour durch meine Region/meine Stadt“ s ciljem povezivanja osnovnih i srednjih škola iz većih gradova s okolicom. Projekt financira Njemačko veleposlanstvo u Zagrebu. U projektu sudjeluju učenici iz cijele Hrvatske i to na način da iz svakog većeg grada s okolicom sudjeluje 1 srednja škola i 2 osnovne škole. Tako naša Škola u projektu sudjeluje s Osnovnom školom Kastav i Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom. Naše učenike vodi profesorica Dragana Balvan Matoković, a projekt će trajati godinu dana. Što učenici rade u sklopu projekta? Istražuju znamenitosti, povijest, kulturnu baštinu i razne zanimljivosti Rijeke i okolice, organiziraju nekoliko izložbi radova iz raznih područja, a završni, najvažniji rezultat projekta bit će kalendar. Na nedavno održanom 27.međunarodnom skupu KDV u Poreču sastale su se voditeljice timova kako bi dogovorile aktivnosti u nadolazećem razdoblju.

Važnost učenja njemačkog jezika je neupitna, a ovakvi projekti izvrstan su način za motivaciju učenika kako bi u budućnosti svoje interese i svoj odabir zanimanja usmjerili upravo ka njemačkom jeziku.

VODITELJICE TIMOVA NA SKUPU U POREČU

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju